Kvartalet


Här kan du lyssna på Kvartalet:

Vad är Kvartalet?

Kvartalet är en rapportpodd från Fråga Lou AB där VD:ar i börsnoterade fastighetsbolag, samt onoterade bolag som är betydande aktörer på obligationsmarknaden, intervjuas i samband med publicering av bokslut eller delårsrapporter.

Med den aktuella rapporten som utgångspunkt fokuserar intervjun på bolagets resultat och nyckeltal, dess nuvarande ställning samt framtidsutsikter. Intervjun genomförs i ett personligt format av Sverrir Thór, partner på Fråga Lou AB och en av Sveriges mest namnkunniga journalister inom fastighetsmedia.

Vidare kommer Niclas Höglund, Head of Research på JLL i Sverige, en av landets mest välrenommerade fastighetsanalytiker med bakgrund på både Swedbank och Nordea, i varje avsnitt att göra en kort analys av den aktuella rapporten som skall ses som oberoende jämfört med investmentbankerna samt skicka med några frågor till VD/CFO.

Varje avsnitt är cirka 20 minuter, varav intervjun är 15 minuter. I slutet av varje säsong summerar Sverrir Thór och Niclas Höglund kvartalet för branschen i ett specialavsnitt.


Varför podd?

Podcasts är ett ständigt växande medium som blir allt mer populärt och används av företag i syfte att förstärka varumärke och förmedla budskap. Poddar som format är smidigt för lyssnare att ta till sig, exempelvis i bilen, på bussen eller tunnelbanan eller joggingrundan. Poddar är därutöver lättillgängliga via olika streamingtjänster som Spotify och iTunes men kan även smidigt bäddas in på företagets hemsida. Olikt andra format som exempelvis webcasts är podden till sin natur en on-demand produkt och lever därför som format länge.

%d bloggare gillar detta: